Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Precies beregenen met VRI van Lindsay

Lindsay Corporation, fabrikant van onder andere Perrot en Zimmatic, heeft nieuwe mogelijkheden voor precisieberegening met VRI in combinatie met nieuwe software geïntroduceerd. Daarvoor is de FieldNet basissoftware uitgebreid.

FieldNET_iPadScreenHet bedrijf meldt dat de nieuwe software de mogelijkheid biedt de beregening op afstand te bedienen. De nieuwe mobiele software is gevangen in applicaties voor zowel iPhone, iPad en Android. Met de apps wordt de planning van de beregening volgens de fabrikant een stuk eenvoudiger.

Doseringen programmeren

Lindsay heeft VRI-software (Variable Rate Irrigation) toegevoegd aan FieldMap. FieldMap is een uitbreiding van FieldNet. Daarmee kunnen doseringen geprogrammeerd worden. De update met VRI bevat ook de mogelijkheid om online informatie in te lezen en de informatie van vochtsensoren en weerstation te verwerken.

De controle en programmering zijn gebaseerd op GPS. Met behulp van VRI kan het beregeningssysteem automatisch aangestuurd worden met vocht/bodemsensoren en GPS en komt daardoor in aanmerking voor de subsidieregeling precisielandbouw.

Vloeibare kunstmest

Met VRI kunnen de sproeiers van het beregeningssysteem geprogrammeerd worden om uit of aan te gaan, en de dosering kan ingesteld worden. Deze technologie kan volgens de fabrikant ook gebruikt worden voor de toepassing van vloeibare kunstmest.

Met precisie beregening VRI en het gebruik van FieldMAP heeft de gebruiker de technologie en flexibiliteit om de juiste hoeveelheid water of kunstmest toe te dienen gebaseerd op bodem- en/of gewaskaarten, vochtsensoren en GPS-positie.