Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Merlo Turbofarmer Hybrid kan volledig elektrisch

De hybride verreiker van Merlo, die de fabrikant op Agritechnica voor het eerst toont, kan volledig elektrisch functioneren. De met een gouden medaille onderscheiden Turbofarmer presteert net zo goed als z’n broertje met alleen een dieselmotor.

De hybride verreiker is uitgerust met een dieselmotor van minder dan 56 kW. In de bewaring kan de verreiker volledig elektrisch werken. In de Eco-modus  houdt de Turbofarmer het vier uur vol. In volledig elektrische modus is dat volgens Merlo twee uur.

Lawaaihinder

De lawaaihinder van de verreiker wordt volgens Merlo verminderd door het gebruik van een kleinere motor met een constant motortoerental in de werkfasen. Elektrisch maakt de Turbofarmer vrijwel geen geluid. Om het brandstofverbruik verder terug te dringen, kunnen de batterijen ´s nachts aan het netstroom opgeladen worden.

Grenswaarden dieselmotoremissie

Voor het werken in schuren of loodsen is elektrisch werken interessant. Er gelden weliswaar geen wettelijke grenswaarden voor de uitstoot van dieselmotoren in gebouwen, maar de Gezondheidsraad is wel bezig met het opstellen van zo´n streefwaarde. Zolang de streefwaarden nog niet zijn vastgesteld, is een bedrijf met personeel verplicht die waarde vast te stellen op een zo laag mogelijk niveau.

Merlo

Gerelateerde artikelen