Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Beoogt Rusland lagere invoer maaidorsers?

De Russische overheid lijkt het maximum aantal in te voeren maaidorsers terug te brengen naar 44 in 2014. Dat is tien procent van het voor 2014 vastgestelde invoerquotum van 424.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat in de eerste ronde van de toekenning van het quotum inderdaad slechts 44 eenheden zijn toegekend.

“De rest van het quotum staat daarmee nog open”, vertelt Sabine Visser, woordvoerder van het Ministerie. “In april volgt een nieuwe toekenningronde voor het quota. Aanvragen dienen voor 1 april te worden ingediend.”

De 44 eenheden zijn al verdeeld onder fabrikanten. Daarbij wordt gekeken naar de invoercijfers van de afgelopen drie jaren. Daarop wordt de verdeling gebaseerd. Zo mag John Deere vijf maaidorsers naar Rusland exporteren, Agco veertien, Claas negen en CNH tien. Visser nuanceert: “Er lijkt geen sprake te zijn van een aanpassing van het quotum voor het jaar 2014. De Russische autoriteiten kunnen dit alleen via een nieuwe regelgeving doen.” De Europese Commissie staat in contact met de industrie en de Russische autoriteiten. Doel van dat contact is de eventuele problemen in de toekenning van het quotum te voorkomen of te verhelpen.

Gerelateerde artikelen