Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Fendt populairst bij Duitse loonwerker

Trekkers van Fendt blijven net als in 2012 de meest gebruikte door Duitse loonwerkers. Meer dan veertig procent werkt met een trekker van dat merk. John Deere staat op de tweede plek.

Trekkers van Fendt blijven net als in 2012 de meest gebruikte door Duitse loonwerkers. Meer  dan veertig procent werkt met een trekker van dat merk. John Deere staat op de tweede plek.

Dat blijkt uit de LoonwerkerScanner die werd uitgevoerd door AgriDirect Germany. Aan het onderzoeken deden 2.650 loonwerkers mee. De trekkermerken die de top vijf onder loonwerkers completeren zijn Case-IH, New Holland en Deutz.

Investeringsplannen

Uit het onderzoek is ook gebleken dat twintig procent van de loonwerkers wil investeren in een nieuwe of tweedehands trekker. De grootste interesse ligt met 44,4 procent bij Fendt. 27,8 procent denkt een John Deere aan te schaffen.

AgriDirect meldt een verband tussen het aantal trekkers en de investeringsplannen. Hoe meer trekkers op een loonbedrijf, hoe hoger het percentage investeringsplannen in een trekker. Daarbij zijn loonwerkers met twintig trekkers of meer de grootste investeerders; van hen wil 42,9 procent een nieuwe trekker kopen.