Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Praktijkdag precisielandbouw Aeres Praktijkcentrum Dronten

Bij het Aeres Praktijkcentrum in Dronten wordt op woensdag 2 juli 2014 een praktijkdag precisielandbouw georganiseerd. Op deze dag laten het bedrijfsleven en kennisinstellingen zien wat de laatste stand van zaken is op het gebied van precisielandbouw in de praktijk.

Bij het Aeres Praktijkcentrum in Dronten wordt op woensdag 2 juli 2014 een praktijkdag precisielandbouw gehouden. Op deze dag laten het bedrijfsleven en kennisinstellingen zien wat de laatste stand van zaken is op het gebied van precisielandbouw in de praktijk.

Het praktijkcentrum laat weten dat de dag bestemd is voor iedereen die zich bezighoudt met precisielandbouw in de open teelten:  agrarische ondernemers, studenten, docenten, maar ook techneuten en adviseurs. Het is volgens de organisatie een dag die breed is opgezet en voor elk wat te bieden heeft. Het programma van de praktijkdag bestaat uit demonstraties, rondleidingen, workshops en een informatiebeurs.

Technieken die op de praktijkdag aan bod zullen komen zijn: automatische werktuigbesturing zoals ploegbesturing, variabel poten en variabele precisiebemesting. Maar ook technieken voor gewasmeting  met behulp van sensoren. Ook dataverwerking wordt op de praktijkdag gedemonstreerd en toegelicht.

Gerelateerde artikelen