Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Lemken bouwt nieuwe spuitmachinefabriek

Landbouwmachinefabrikant Lemken gaat in Haren op 4 km van de huidige fabriek in Meppen een nieuwe fabriek voor getrokken veldspuiten bouwen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens de traditionele persdagen die Lemken eens in de twee jaar houdt tussen de Agritechnica-jaren in.

vegafotoLandbouwmachinefabrikant Lemken gaat in Haren, op 4 km van de huidige fabriek in Meppen, een nieuwe fabriek voor getrokken veldspuiten bouwen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens de traditionele persdagen die Lemken eens in de twee jaar houdt tussen de Agritechnica-jaren in.

De voormalige RTS-fabriek in Meppen – de fabrikant die in 2005 door Lemken werd overgenomen – wordt te klein. Daarom heeft de fabrikant op 4 km verderop een 12 hectare groot terrein gekocht waar zij een nieuwe fabriek en een spuitentestlocatie gaat bouwen. In de fabriek gaat Lemken alleen getrokken spuitmachines bouwen. In het Duitse Föhren heeft Lemken ook een spuitenfabriek, maar daar worden alleen gedragen machines gebouwd.

Lemken zit sinds 2005 in de spuitmachines. In dat jaar nam het de Duitse fabrikanten Jacoby en RTS over. De getrokken modellen waren tot dusver de spuiten van de overgenomen fabrikanten die in de blauwe Lemken-kleur werden gespoten. Vanaf volgend jaar brengt Lemken zijn eerste zelfontwikkelde getrokken spuit op de markt: de Vega.

Het is een diep gekoesterde wens van Lemken-topman Anthony van der Ley om op termijn – maar uiterlijk in 2018 – met een zelfrijdende spuit op de markt te komen. “Dat kan doordat we een fabrikant overnemen of we gaan er zelf een bouwen.” Eerder heeft Van der Ley al aangegeven dat Lemken uiterlijk in 2016 met een kunstmeststrooier op de markt wil brengen.