Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

John Deere activeert Remote Display Access

John Deere heeft de Remote Display Access (RDA)-functie nu ook in West- en Midden-Europa en in een aantal Centraal Europese landen geactiveerd. Daardoor kunnen dealers trekkers, maaidorsers en andere machines met een Greenstar 3 2630-display en machines met een Generatie 4 CommandCenter op afstand uitlezen.

20140512_JD_RDAZo kunnen die dealers de bestuurder op afstand advies geven, bijvoorbeeld als er storingen of problemen zijn.  “Deze draadloze verbinding tussen de bestuurder in het veld en de dealer leidt tot een aanzienlijke tijdbesparing, een hogere productiviteit en een optimale werking van de machines”, meent Christoph Wigger, Vice President Sales & Marketing voor John Deere Europa, Noord-Afrika en CIS.

Rapporten en aanbevelingen

Remote Display Access is een integraal onderdeel van JDLink. Daarbij wordt de Can-bus van de machine gebruikt om machinefuncties op afstand te controleren en belangrijke prestatiegegevens vast te leggen. De gebruiker krijgt rapporten en aanbevelingen om het machinegebruik, de draaiuren en de gemiddelde motorbelasting te analyseren. Zo kan de dealer de klant aanraden meer gebruik te maken van stuursystemen en  brandstofzuinigere rij-gewoonten aanleren. Volgens John Deere zou het gebruik van de techniek de kosten voor ondersteuning met 30 procent verlagen.