Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zuidberg zet kniktrekker op rupsen

De Nederlandse fabrikant van rupssystemen, Zuidberg, heeft een John Deere 9560R kniktrekker voorzien van een rupsonderstel. De tracks zijn overigens niet alleen voor de John Deere trekker. De rupsen passen ook op de New Holland T9 en de Case IH Steiger trekkers.

Door de tracks te monteren krijgen de trekkers zowel voor als achter 76 cm brede rubberen tracks. Daardoor blijft de totale breedte van de machine binnen drie meter. Tegelijkertijd is het contactoppervlakte drie keer zo groot als van even brede banden. Dat moet logischerwijs voor een lagere bodemdruk en een hogere tractie zorgen. Breder kan overigens ook. Zuidberg levert namelijk ook 92 cm brede rupsen.

Geen aanbouwframe

De rupsen worden rechtstreeks op de wielnaaf van trekkers met flens- of steekassen gemonteerd. Een aanbouwframe is dus niet nodig. Daardoor kun je de tracks snel monteren en demonteren, waardoor ze eventueel ook op andere machines, bijvoorbeeld combines zijn te monteren. Om het rupsonderstel gemakkelijk te verplaatsen zijn in het frame uitsparingen gemaakt voor de lepels van de heftruck.

De meerprijs van een John Deere 9560R op tracks is ongeveer 75.000 euro, als hij tenminste geen banden van 30.000 euro koopt.