Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

McConnel presenteert een stoppelhark

De Britse fabrikant McConnel heeft een 7,4 meter brede stoppelhark geïntroduceerd, waarmee snel stoppelresten en stro te verdelen zijn en waarmee bovendien snel een vals zaaibed te creëren is: de Rakearator.

De Rakearator bestaat uit zes balken waaraan in totaal 144 veertanden van 13 mm dik zijn bevestigd. De onderlinge tandafstand bedraagt slechts een halve cm. De tanden breken de bovenlaag over een diepte van 20 tot 50 mm open, waardoor een fijne toplaag ontstaat: ideaal voor het ontkiemen van onkruid- en verlieszaden. Wie de agressiviteit van de tanden wil vergroten, kan vanuit de cabine de tanden slepender of juist stekender instellen.

De machine is niet alleen geschikt voor het verdelen van stro- en gewasresten bij het zaaien zonder kerende grondbewerking. De machine kan ook ingezet worden voor de mechanische onkruidbestrijding.

Hydraulisch opklapbaar

De hydraulisch opklapbare Rakearator heeft uitklapt een werkbreedte van 7,4 meter en weegt 1.650 kilo. Met de machine zijn volgens importeur Pool Agri Import & Export in Vroomshoop snelheden tot 25 km/h mogelijk. De hark vraagt een vermogen van 88 kW (120 pk).

Gerelateerde artikelen