Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Brandstofalarm systeem moet dieseldiefstal voorkomen

Brandstofleverancier Traxx heeft samen met Mobifox, verschillende brandstofalarm-systemen bedacht voor zowel vaste en mobiele brandstoftanks. De vindingen houden niveauwijzigingen in de tank bij schrikken dieven af met een sirene en versturen alarmmeldingen naar de mobiele telefoon van de eigenaar van de tank.

Brandstofleverancier Traxx heeft samen met Mobifox, verschillende brandstofalarm-systemen bedacht voor zowel vaste en mobiele brandstoftanks. De vindingen houden niveauwijzigingen in de tank bij schrikken dieven af met een sirene en versturen  alarmmeldingen naar de mobiele telefoon van de eigenaar van de tank.

Een peilsensor is het hart van het alarmsysteem. Die sensor is verbonden met een gsm-module. Daalt het brandstofniveau buiten vooraf ingestelde tijden of zonder dat iemand zich met een elektronische sleutel heeft aangemeld, dan verzend de gsm-module  een alarmmelding. Dat kan een emailbericht zijn maar ook een sms. Het systeem kan ook een telefoonnummer bellen. Overigens werkt het niet alleen tegen diefstal van diesel buiten werktijden, het alarmsysteem kan ook afwijkend tankgedrag van werknemers detecteren.

De alarmsystemen voor IBC’s, de mobiele brandstoftanks, beschikken verder over Track & Trace functies en een bewegingssensor die alarm staat bij verdachte activiteiten aan de tank zoals boren, slijpen en heffen.

Gerelateerde artikelen