Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Wingssprayer ontwikkelt Double Wing concept

Wingssprayer is een nieuwe Double Wing concept aan het ontwikkelen. De Double heeft een aerodynamische dubbel vleugelprofiel en is gemaakt van composietweefsel. Het model voor aan spuitmachines is getest bij snelheden tot 36 km/u en is, zo meldt Wingssprayer, klaar voor marktintroductie vanaf 2015.

Naast de Double Wing is Wingssprayer bezig met de Single Wing en een verticale Wingssprayer.  Het nieuwe model met spoiler verbetert volgens de makers de werking van het systeem. Dat is het afgelopen jaar bij wisselende wind- en rijsnelheden getest (tot 18 kilometer per uur) en is net als de Double klaar voor introductie vanaf 2015.

Met de verticale Wingssprayer kunnen telers fruitbomen, laanbomen en druiven spuiten, maar ook verticaal geteelde gewassen zoals tomaten, paprika in kassen. Dit model bestaat uit een verstelbaar frame met daaraan twee naar elkaar toe gerichte slurven waarbij de luchtstromingen van de rijwind in het midden van de boom of plant elkaar opheffen. Dit beperkt het ontstaan van drift.

Gerelateerde artikelen