Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Raven Side Kick Pro bij SBG

Op de praktijkdag precisielandbouw op 2 juli, toonde SBG diverse Raven-producten waaronder de Raven Side Kick Pro die spuitmiddelen niet in de tank, maar in de leiding doseert. Zo wordt de watertank een schoonwatertank.

Sinds de overname door het Amerikaanse Raven Industries is SBG verdeler van Raven-producten voor de Europese landbouw. Op de praktijkdag precisielandbouw op het Aeres Praktijkcentrum in Dronten. toonde het dan ook Raven-producten naast de eigen producten en oplossingen.

De Raven Side Kick Pro kan op de spuit worden gebouwd en doseert een concentraat in de leiding. Je hoeft dan geen middel meer toe te dienen aan de grote massa water in de tank. Dat water blijft dus vrij van chemicaliën tot je werkelijk gaat spuiten. Een elektrische pomp zorgt voor de dosering. In Amerika wordt deze techniek veel toegepast, weet de vertegenwoordiging van SBG.

Roeren niet mogelijk

Probleem van de Raven Side Kick Pro is dat er niet geroerd kan worden, de dosering is dus niet direct juist. In Amerika is dat probleem minder groot dan hier, omdat daar vaak zonder kopakkers wordt geteeld. SBG sluit gebruik van de Side Kick Pro in Europa echter niet uit, maar dan zal er wel eerst een techniek komen om exacter te doseren.