Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Ropa toont nieuwe getrokken Keiler aardappelrooiers

Het Duitse Ropa, vooral bekend als fabrikant van bietenrooiers, laat tijdens Potato Europe twee nieuwe ardappelrooiers zien. De Keiler 1 en Keiler 2 zijn allebei getrokken rooiers die respectievelijk 1 en 2 rijen oogsten.

20140903_Ropa_Keiler_1_2Het Duitse Ropa, vooral bekend als fabrikant van bietenrooiers, laat tijdens Potato Europe twee nieuwe aardappelrooiers zien. De Keiler 1 en Keiler 2 zijn allebei getrokken rooiers die respectievelijk 1 en 2 rijen oogsten.

Ropa nam in augustus 2012 WM-Kartoffeltechnik over. Een fabrikant van aardappelrooiers en -pootmachines. De Keiler 2 is een volledig nieuwe machine en voor het eerst aan het werk te zien. De rooier heeft een 7,5 ton bunker en is volledig hydraulisch aangedreven. Hij wordt via isobus aangestuurd. Ropa levert ook een 12,1 inch touchscreen waarmee alle rollen en kettingen aan te passen zijn.

Een uitschuifbare as voorzien van 850/60R30.5 zorgt er voor dat de transportbreedte binnen de 3 meter blijft. Op het veld schuift de as uit, waardoor de breedte van de machine 3,50 meter wordt. Dat moet vooral de veiligheid voor het personeel dat op de machine stenen en aardappelen sorteert waarborgen. De rooier wordt door de hoge spoorbreedte namelijk stabieler.

Verder is de machine onder meer voorzien van hydraulisch aangedreven schijven, een centraal smeersysteem en een in hoogte verstelbaar platform. De rooier past de druk op de ruggen automatisch.