Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Nieuwe Ropa Tiger 5 met hydraulische achterasophanging

De nieuwe zelfrijdende bietenrooier van Ropa, de Tiger 5, lijkt qua uiterlijk veel op zijn voorganger. Maar onderhuids zijn toch een aantal verbeteringen doorgevoerd, waaronder een hydraulische ophanging van de achteras. Verder is de nieuwe Tiger voorzien van een nieuwe cabine.

De Tiger 5 is uitgerust met een levellingsysteem op de achteras, waardoor de rooier bij hellingen kan worden vlakgesteld. De machine haalt 626 pk uit een zescilinder 15,6 liter Mercedes Benz-motor met SCR-technologie, zodat die voldoet aan de Stage 4-emissienorm. De machine kan op het veld 18 km/u rijden bij 1.175 toeren per minuut. Op de weg rijdt de Tiger 5 40 km/u bij 1.195 toeren.

Even grote banden op achterste assen

De machine staat voor op Michelin 800/70 R38 Ultraflex-banden. Op de achterste assen zitten 1050/50 R32 MegaXBib-banden van dezelfde fabrikant. Dat is een verschil ten opzichte van de Tiger 4. Die had op de voorste twee assen even grote banden, de Tiger 5 op de achterste twee.

De bunker heeft een inhoud van 43 kuub, goed voor 30 ton bieten. Een volle bunker is volgens de fabrikant in 50 seconden te lossen.  De Tiger 5 wordt officieel onthuld op 2 oktober tijdens Beet Europe in Polen. Ropa verwacht dat de vervanger van de Tiger 4 voor het volgende seizoen te kunnen uitleveren. (Foto’s: Ropa)

Ropa

Ropa02