Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Landini viert 130 jarig bestaan met 130 uur trekkerrijden

Trekkerbouwer Landini viert zijn 130 jarig bestaan met de Landini Endurance, die deze week plaatsvindt. Met een Landini 7.215 rijden verschillende chauffeurs 130 uur lang over een Il Ciocco rallyparcours in het Italiaanse Barga.

Trekkerbouwer Landini viert zijn 130 jarig  bestaan met de Landini Endurance, die deze week plaatsvindt. Met een Landini 7.215 rijden verschillende chauffeurs 130 uur lang over een Il Ciocco rallyparcours in het Italiaanse Barga.

De trekker is het topmodel uit de 7-serie van Landini, heeft een motorvermogen van 155 kW (212 pk) dat uit een FPT-motor komt. Om de laatste emissieeisen te halen is hij voorzien van SCR. Er wordt dus AdBlue ingespoten in de uitlaat om NOx-uitstoot te verminderen.

Naast Landini-werknemers deden ook zestig Europese landbouwjournalisten mee aan de Endurance die maandag 6 oktober om 5 uur ’s ochtends startte. Oud-profvoetballer Gianluca Zambrotta was de eerste chauffeur van de Landini 7.215. Gedurende de 130 uur die de uitdaging duurt, mag de trekkermotor niet stilgezet worden.

Acht sponsoren, waaronder transmissiefabrikant ZF, motorenleverancier FPT, stoelenleverancier Grammer en hydrauliekleverancier Rexroth Bosch, maken de 130 uur Endurance mogelijk. Voor iedere gereden kilometer maakt elke sponsor een euro over op een rekening waarvan de opbrenst bedoelt is voor het herbouwen van scholen in Fabricco. De plaats is twee jaar geleden namelijk getroffen door een aardbeving. Ook de Landini-fabriek staat in deze stad.