Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

John Deere maakt nieuwe zelfrijdende veldspuit R4040i

John Deere begint eind 2014 met de productie van de nieuwe zelfrijdende veldspuit R4040i. De spuit wordt aangedreven door een 6,8 liter PowerTech PSS-motor die een nominaal vermogen levert van 175 kW (240 pk).

De nieuwe motor van John Deere voldoet aan de Tier 4 final emissie-eisen. Om dat te bewerkstelligen maakt de fabrikant gebruik van uitlaatgasreductie (EGR), diesel oxidatie katalysator (DOC), roetfilter (RDF) en selectieve katalytische reductie (SCR).

Twee- of vierwielaandrijving

Het chassis van de veldspuit is uitgerust met XtraFlex onafhankelijke wielophanging met luchtvering en optionele hydraulische spoorbreedte verstelling. De hydrostatische eindaandrijvingen en planeetwielen bieden, zo meldt John Deere, constant vierwieltractie in zowel transport- als spuit toepassing bij respectievelijk 40 en 20 km/u. De veldspuit kan bediend worden met tweewiel-, vierwiel besturing of hondegang voor verschillende gewassen en veldomstandigheden en heeft een draaicirkel van 5,2 m.

De totale spuitpompcapaciteit is maximaal 560 liter per minuut, met een flow van maximaal 380 liter/min. naar de stalen spuitbomen. De bomen zijn verkrijgbaar in breedtes van 24 tot 36 meter. De ronde tank heeft een inhoud van 4000 liter.

Constante druk en dosering

De hele breedte van de veldpsuit wordt gebruikt door het optionele drukcirculatiesysteem. Dit systeem laat de vloeistofoplossing door de spuitleidingen circuleren tot aan de spuitdoppen, ook als er niet gespoten wordt. Als er wordt gestart met spuiten, worden de spuitleidingen van beide uiteinden gevoed voor een constante druk en dosering. Section Control schakelt alle individuele spuitboomsecties in en uit als de vooraf bepaalde gebieden, waaronder kopakkers, worden betreden en verlaten.