Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zetor trekkers krijgen Deutz AG motoren

Trekkerfabrikant Zetor heeft bekend gemaakt dat het bezig is met het ontwikkelen van vernieuwde trekkers met motoren van motorfabrikant Deutz AG. Zowel aan de onder- als aan de bovenkant van het bestaande gamma gaat de Tsjechische fabrikant het programma uitbreiden.

De bekendmaking komt kort nadat Zetor de samenwerking met Deutz AG wereldkundig maakte. De trekker aan de onderkant van de bestaande gamma, de Zetor Major, zal worden voorzien van een 2,9 liter viercilinder motor van Duitse makelij. De eigen 4,2 liter motor van Zetor zelf wordt dus niet gebruikt. Volgens de Tsjechische producent past de motor van Deutz beter bij de compacte karakter van de Major.

De Forterra aan de bovenkant van het Zetor-programma krijgt een 6,1 liter Deutz motor. De Forterra komt er in twee nieuwe reeksen, waarvan de 165 pk variant de naam Crystal zal krijgen. Deze trekker is de tweede helft van 2015 showklaar. Naar alle waarschijnlijkheid is hij dan ook tijdens Agritechnica te zien.

Zetor Maxterra

Op Agritechnica in 2009 was al een prototype te zien, maar nu komt Zetor toch echt met de nieuwe Maxterra, een trekker met een vermogen van bijna 200 pk. De Tsjechen verwachten de grote Zetor ergens in 2016. En hoewel zeker is dat de trekkers worden uitgerust met motoren van Deutz AG, heeft de fabrikant nog niet bekend van welke partij de transmissies komen.