Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Kentekenplicht landbouwtrekkers krijgt steun Tweede Kamer

De Tweede Kamer steunt minister Schultz van Haegen in haar voorgenomen besluit met betrekking tot kentekenplicht voor landbouwtractoren (LBT) en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS).

In het Algemeen Overleg Wegverkeer en Verkeersveiligheid op 12 februari was de brief van de minister van Infrastructuur en Milieu geagendeerd. In de eerste termijn bepleitte de VVD een koppeling tussen kentekenplicht én een besluit over het verhogen van de RVV-snelheid van 25 km/h naar 40 km/h. Naar mening van de VVD moeten ook de wegbeheerders zich proactief op stellen om deze voertuigen op hun wegen toe staan. Minder onderscheid in snelheden bevorderen doorstroming en de investeringen beogen het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Schultz van Haegen antwoordde dat zij in gesprek is met wegbeheerders over dit thema, met oog voor het economisch belang en de verkeersveiligheid. Ook meldde zij dat op grond van nieuwe inzichten de ingeschatte administratieve lasten voor de invoering van de kentekenplicht lager zijn dan eerder berekend.