Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Linde wint award voor veiligheid

Heftruckfabrikant Linde heeft met de Safety Pilot de eerste prijs gewonnen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Fork Lift Truck Association. De Safety Pilot is een systeem dat met een display de bestuurder van de heftruck helpt gevaarlijke situaties te voorkomen.

Heftruckfabrikant Linde heeft met de Safety Pilot de eerste prijs gewonnen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Fork Lift Truck Association.  De Safety Pilot is een systeem dat met een display de bestuurder van de heftruck helpt gevaarlijke situaties te voorkomen.

De display op het werkstation informeert de bestuurder onder ander over het laadgewicht op de vorken en de maximale hefhoogte.  Dat draagt bij aan een veilige werkomgeving  en helpt volgens Linde gevaarlijke situaties voorkomen. ‘Als een heftruckchauffeur bijvoorbeeld een lading op een rek wil plaatsen en hij komt in de buurt van de laadlimiet, wordt de hefsnelheid automatisch verlaagd. Als de heftruckbestuurder doorgaat met het heffen van de lading en de maximale laadcapaciteit bereikt, wordt de truck gedeactiveerd en worden veiligheidskritieke hef- en kantelfuncties uitgeschakeld’, legt Linde op haar website uit.

De technologie achter het ondersteuningssysteem is gebaseerd op sensoren die op verschillende punten in de truck gegevens meten en die informatie doorsturen naar de regeleenheid van de truck.