Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Hydraulisch aangedreven pompen op John Deere-spuit

John Deere levert de R900i-serie getrokken veldspuiten volgend jaar op verzoek met PowrSpray. Dat is een combinatie van twee hydraulisch aangedreven centrifugaalpompen. Eén ervan, de vulpomp, heeft een capaciteit van 1.200 liter per minuut.

John Deere levert de R900i-serie getrokken veldspuiten volgend jaar op verzoek met PowrSpray. Dat is een combinatie van  twee hydraulisch aangedreven centrifugaalpompen. Eén ervan, de vulpomp, heeft een capaciteit van 1.200 liter per minuut.

Dat betekent dat de spuit met de grootste tank uit de serie (6.200 liter) bij een stationair draaiende motor (bij een trekker met power beyond) in ruim 5 minuten vol zit.

De spuitpomp heeft een capaciteit van 1.000 liter per minuut. Deze pomp is uitgerust met een directe debietregeling waardoor die zich razendsnel aanpast aan veranderingen van de dosering. Binnen 3 seconden zit de pomp op 4.000 omw./min. Dit is met name interessant op de kopakkers en op gerende percelen. Daarnaast zorgt directe debietregeling voor een aanzienlijke verbetering van de nauwkeurigheid bij variabele dosering, waarbij grote veranderingen in het debiet nodig zijn. aldus John Deere.

Doordat de pompen nagenoeg onafhankelijk van het trekkertoerental functioneren, is volgens de fabrikant een aanzienlijke brandstofbesparing mogelijk. PowrSpray wordt standaard geleverd met automatisch vullen, automatische roeringsintensiteitsregeling (de roeringsintensiteit neemt af naarmate het vloeistofpeil in de tank daalt) en maximale roering bij moeilijk te mengen producten.

Wat de optie precies gaat kosten is nog niet bekend. Maar John Deere noemt zelf een meerprijs van 2.000 tot 3.000 euro.

Gerelateerde artikelen