Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Claas introduceert nieuwe Quadrant-grootpakpersen

De Quadrant’s 5200 en 4200 worden de nieuwe paradepaardjes uit de persenfabriek van Claas in het Franse Metz. De Quadrant krijgt onder meer een nieuwe knoper. Ze vervangen de Quadrant‘s 3200 en 2200 en persen balen met een afmeting van 120 maal 70 cm.

De nieuwe persen zijn voorzien van doorontwikkelde Claas-knopers en een verbeterd reinigingssysteem voor de knopers. Voor onderhoudswerkzaamheden zijn de knopers nu beter bereikbaar. Geïntegreerde led-werkverlichting voor het uitvoeren van onderhoud bij nacht, is optioneel.

App

De isobus-aangestuurde Quadrant 5200 is voorzien van APC. Dat staat bij Claas voor Automatic Pressure Control. De chauffeur stelt de gewenste dichtheid van de balen in via de terminal. Sensoren controleren die dichtheid. Met de ‘Easy on board App’ van Claas zijn de instellingen ook via een tablet aan te passen.

Hydraulische pick-up

De 5200 is er zonder snij-inrichting, met een snij-inrichting met 25 messen of één met 51 messen.

De Quadrant 5200 is er met hydraulisch aangedreven pick-up. Dat maakt het bij verstoppingen mogelijk de pick-up vanuit de cabine terug te draaien. Maar ook de draaisnelheid van de pick-up kan worden aangepast. Dat kan van pas komen om bij het persen van bijvoorbeeld luzerne bladverlies te voorkomen. De 5200 is er zonder snij-inrichting, met een snij-inrichting met 25 messen of één met 51 messen. Het perskanaal van de 5200 is 40 cm langer en nu 3,85 m.

Aanbouwhakselaar

De Quadrant 4200 is er zonder snij-inrichting of met een snij-inrichting met 25 messen. APC is een optie voor de 4200. Voor beide persen is er de optionele Special Cut-aanbouwhakselaar.
De nieuwe knopers maken een langere strik.

18082015_Claas_quadrant_2