Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Fruittelers investeren meer in bewaarplaatsen

Meer dan de helft (60%) van de Nederlandse fruittelers heeft op het bedrijf een eigen bewaarplaats voor het geteelde fruit. Dat blijkt uit de FruitteeltScanner van AgriDirect. 900 fruittelers deden mee aan het onderzoek.

Ruim 18 procent heeft plannen om binnen nu en twee jaar in de uitbreiding en/of vervanging van bewaarplaatsen of koeltechniek op het bedrijf te investeren.

Uitbreiden

Sinds 2012 wordt dit jaar het hoogste percentage investeringen in bewaarplaatsen en/of koeltechniek bereikt op Nederlandse fruitteeltbedrijven. 7,1 procent van de fruittelers wil de huidige bewaarplaats uitbreiden. Daarnaast heeft 2,3% plannen om de bewaarplaats te vervangen. Voor wat betreft de koeltechniek op het bedrijf is 6,2% van de fruittelers voornemens om uit te breiden en wil 3,2% de bestaande koeltechniek op het bedrijf vervangen.

Vorig jaar waren de Nederlandse fruittelers het minst geneigd om te investeren in de bewaarplaatsen en/of koeltechniek op het bedrijf. Volgen AgriDirect kan dit mogelijk worden verklaard door de Russische boycot die vorig jaar werd ingezet.

Persbericht_Nederlandse fruittelers investeren meer in bewaarplaatsen en koeltechniek_grafiek1

Gerelateerde artikelen