Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

VIDEO: Wout Hogervorst is Beste LMB van 2015

Wout Hogervorst, het landbouwmechanisatiebedrijf uit Noordwijkerhout, heeft de verkiezing Beste LMB 2015 gewonnen. Volgens de juryvoorzitter Jan Maris is het bedrijf innovatief, beweegt het snel, heeft het een goed bedrijfsplan, een goede werkplaatsorganisatie en betrokken werknemers.

Wout Hogervorst werd verkozen boven De Bruin Mechanisatie en Den Dekker, de twee andere finalisten van de tweede aflevering van deze verkiezing. Hogervorst is dealer van ondermeer Kubota en Kverneland. Daarnaast importeert het Mazzotti spuitmachines en past die ook aan voor de Nederlandse markt. Ook speelde Hogervorst een grote rol bij de ontwikkeling van Vicons zelfrijdende veldspuit; de iXdrive. Het onderstel komt van Mazzotti, de bovenbouw van Vicon. Erik Hogervorst, die het bedrijf samen met zijn broer André leidt, is blij met zijn uitverkiezing. “We hebben het met elkaar gedaan. De verkiezing leeft binnen het bedrijf en de klantenkring. We zijn echt trots.”

Geen tweedehandsmachines

Volgens de jury onderscheidt LMB Wout Hogervorst zich door zijn innovatieve kracht met de ontwikkeling van spuitmachines en het flexibel inspelen op marktbewegingen door het veranderen van leverancier op het vlak van tractoren en vorkheftrucks. Verder beschikt het bedrijf over een aansprekende werkplaatsorganisatie en een weloverwogen bedrijfsplan. Hogervorst maakt heldere keuzes. Zo heeft het geen tweede hands machines op voorraad en geeft het de dagelijkse leiding uit handen aan management. Een bijzonder kwaliteit is de vaardigheid om verschillende marktpartijen te verbinden op het terrein van de spuittechniek. Tot slot waardeert de jury het bewust betrekken en stimuleren van medewerkers in de uitvoering van het beleid.

Tweede jaar op rij

Voor het tweede jaar op rij organiseerden brancheorganisatie Fedecom, expertisecentrum PTC+ en vakblad LandbouwMechanisatie hiervoor de verkiezing Beste LMB.

Gerelateerde artikelen