Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Vogel en Noot Terra Disc Pro 1200 op Agritechnica

Vogel & Noot introduceert op Agritechnica de schijveneg Terra Disc Pro 1200 met 12 meter werkbreedte, verdeeld in 5 segmenten. Daarmee is een transportbreedte realiseerbaar van 3 meter, terwijl de hoogte minder dan 4 meter blijft.

Vogel & Noot toont ook de Helios 400, een compleet nieuwe serie ploegen met vier tot zeven scharen. De complete ploeg is modulair opgebouwd en met nieuwe materialen ook lichter. De ploeg wordt geleverd in drie uitvoeringen: eenvoudig met uitsluitend mechanische bediening, wat moderner met enige hydrauliek en professioneel met veel elektronische bediening.

En naast de Terra Disc en de Helios staat de diepcultivator Terra Dig gecombineerd met aandrukrollen. De werkdiepte van de Terra Dig is 45 cm. In de grootste uitvoering heeft de Terra Dig een frame voor 19 tanden. Daarbij is de werkbreedte 7,8 m en het gewicht 8.400 kg. Voor voldoende trekkracht moet de trekker een vermogen leveren van 400 tot 480 kW. Is die krachtbron niet aanwezig, dan is demontage van twee of vier tanden mogelijk. Bij 15 tanden weegt de cultivator ruim 7.400 kg en is het gevraagde vermogen 320 tot 400 kW.

Gerelateerde artikelen