Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Nieuwe mobiele weegbrug van Henk Maas

De mobiele weegbrug van Henk Maas is in z’n basis een 3,5 tons aanhangwagen van 2,99 m breed en 11,00 m lang. Over de weg is de brug te verplaatsen achter een terreinwagen of een zware bestelwagen met een 3,5-tons trekhaak.

De mobiele weegbrug van Henk Maas is in z’n basis een 3,5 tons aanhangwagen van 2,99 m breed en 11,00 m lang. Over de weg is de brug te verplaatsen achter een terreinwagen of een zware bestelwagen met een 3,5-tons trekhaak.

Henk Maas Weegschalen uit Veen speelt met deze nieuwe weegbrug in op de groeiende vraag naar weegoplossingen voor het mobiel wegen van landbouwproducten. Als de weegbrug op locatie is, zakt het plateau op de verharde ondergrond door de assen 30 cm op te trekken. Vervolgens schuiven de wielen aan beide zijden 60 cm uit. Daarna klappen de voorste en de achterste weegelementen uit. De totale tijd voor het gebruiksklaar maken van de brug (uitklappen en printer aansluiten) ligt volgens Maas rond de drie minuten. Er ontstaat één grote brug van 14,5 m lang met 16 afzonderlijke wiellastmeters voor 9 ton elk . Hierdoor is een voertuig tot zelfs 100 ton in één keer te wegen met een nauwkeurigheid van 50 kg. De brug is ook te huur. Het tarief (exclusief btw) is euro 1.000 per week  of euro 395 per dag, inclusief bezorging tot 100 km vanaf Veen.

Gerelateerde artikelen