Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Kongskilde komt met vernieuwde Delta Flex

Kongskilde toont op de Agritechnica een nieuwe versie van de Delta Flex stoppelcultivator, de Delta Flex 2. De nieuwe cultivator heeft een werkbreedte van 3, 3.5, 4 of 6 meter.

De getrokken variant van de Delta Flex 2 is verkrijgbaar met een werkbreedte van vier en zes meter. De gedragen uitvoering heeft een werkbreedte van 3, 3.5 en 4 meter. De vier meter brede variant is hydraulisch opklapbaar. De werkdiepte van de werktuigen is 10 tot 25 centimeter. De diepe variant gaat tot 35 centimeter. Het benodigde vermogen van de drie meter gedragen cultivator bedraagt minimaal 88 kW (120 pk). De zes meter getrokken uitvoering is geschikt voor trekkers tot 331 kW (450 pk).

Intelli Pack

De Delta Flex 2 wordt voorzien van een Intelli Pack. Dit hydraulische systeem zorgt ervoor dat de hoogte van de cultivator zich aanpast naar de hoogteverschillen van de bodem. De druk op de achterrol blijft hierdoor constant, waardoor het zaaibed netjes vlak wordt. Daarbij is de vorm van de achterrol verbeterd, waardoor het zaaibed er nog netter bij komt te liggen.

Een andere verbetering op de cultivator is het hefboomeffect van het frame. Wanneer de werkdiepte van de achterrol wordt aangepast, wijzigt ook de stand van de tanden. Daarnaast is de achterrol op de gedragen varianten voorzien van twee cilinders. Wanneer de rol over een grote steen gaat, schiet de cilinder door de beveiliging waardoor de rol omhoog klapt en schade wordt voorkomen.

De nieuwe cultivators worden komende Agritechnica voor het eerst getoond aan het publiek. In 2016 verschijnen de werktuigen op de markt.