Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Pöttinger levert ploeg voor zware trekkers

Machinefabrikant Pöttinger presenteert een nieuwe zes-scharige ploeg, de Servo 45 S Nova en Nova Plus. De ploeg is ontwikkeld voor trekkers met een maximaal vermogen tot 257 kW (350 pk).

Machinefabrikant Pöttinger presenteert een nieuwe zes-scharige ploeg, de Servo 45 S Nova en Nova Plus. De ploeg is ontwikkeld voor trekkers met een maximaal vermogen tot 257 kW (350 pk).

De Nova-variant wordt standaard geleverd met een wentelcilinder. De Nova Plus-versie is voorzien van een cilinder waarmee de snijbreedte hydraulisch instelbaar is. Beide varianten zijn voorzien van dubbele lagers op de as.

Servomatic Control

Dankzij het Servomatic Control Center kan de ploeg snel en eenvoudig aangepast worden aan de trekker. De snijbreedte en het trekpunt van het eerste ploeglichaam zijn onafhankelijk van elkaar in te stellen. Beide functies beïnvloeden elkaar daardoor niet. Vooral wanneer de snijbreedte hydraulisch instelbaar is, kunnen er snel aanpassingen worden verricht.

De ploeg kan uitgebreid worden met traction-control. Door de afstemming van trekkracht en achterasbelasting wordt wielslip verminderd. Het vermogen van de trekker wordt hierdoor beter overgedragen, waardoor brandstof bespaard wordt en de bodem niet beschadigt. De gewichtsoverdracht kan vanaf de trekker geregeld worden.

servo_45_s_plus_nova_1_hq