Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Studie naar nieuw design voor Zetor

De Tsjechische trekkerfabrikant Zetor onthult op Agritechnica een nieuw trekkerdesign. Het bedrijf heeft in samenwerking met het Italiaanse designbedrijf Pininfarina een zogenoemde designstudie gedaan.

Hoe het nieuwe design er uit komt te zien, laat Zetor nog niet weten. Wel meldt de fabrikant dat het volgende maand in Hannover een en ander gaat onthullen. “We laten op Agritechnica zien wat onze visie is op de toekomst en de daarbij horende technische innovaties”, vertelt communicatiemanager  Margaréta Víghová.

Naast een nieuw design komen de Tsjechen ongetwijfeld ook met de nieuwe Zetor Crystal naar de beurs. In juni introduceerde de fabrikant twee nieuwe 6-cilinder trekkers met vermogen van respectievelijk 107 kW (144pk) en 120 kW (163 pk).

Pininfarina

Pininfarina heeft kantoren in Italië, Duitsland, China en de Verenigde Staten. Het bedrijf houdt zich met name bezig in de autobranche met klanten als Ferrari, Alfa Romeo, BMW en Toyota. Voor zover bekend is Zetor het eerste trekkermerk in het portfolio van de Italianen.