Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Dewulf verbetert Kwatro aardappelrooier

Landbouwmachinefabrikant Dewulf optimaliseert de Kwatro, de 4-rijige zelfrijdende aardappelrooier. De grote veranderingen zitten in de loofklapper, het zeefoppervlak en het gewicht van de machine.

De klepelverdeling in de integraalloofklapper is gewijzigd. Volgens de fabrikant neemt de zuigkracht hierdoor toe. De kunststofkap van de klapper voorkomt aankleven van grond. Met behulp van twee slepers volgt de rooier automatisch de rijen.

Groter zeefoppervlak

Een graafmat en twee zeefkettingen (zonder vernauwingen) vergroten het zeefoppervlak met 11 procent, zo meldt Dewulf. De nieuwe Kwatro maakt gebruik van een korte graafmat. Een optionele klopper in de mat vergroot de zeefcapaciteit. De zeefband heeft twee excentrische kloppers. Na de zeefband belanden de aardappelen op de loofrol en de zeefband. Na het zeven reinigt een egelband de gewassen. Vervolgens gaan de aardappelen door de reinigingsmodule. Deze module reinigt de aardappelen nogmaals, waarna de ringelevator ze met een drie-delige verdeelband afvoert naar de bunker, die een inhoud heeft van 17,5 kuub.

Gewicht

Het gewicht van de nieuwe rooier is verminderd met 15 procent. De stuuruitslag is vergroot met 60 graden, waardoor de machine opmerkelijk wendbaar  is, aldus de fabrikant.

Dewulf Kwatro (3) (Large)