Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Huitema: ‘Geef drones de ruimte’

De toepassing van drones voor de landbouw zijn volgens Jan Huitema geweldig. Daarom wil de VVD-Europarlementariër reden om de oproep van het Europees Parlement drones meer ruimte te geven te steunen.

“Met moderne gps-technieken kunnen landbouwmachines tot wel  twee centimeter precies de landbouwgrond bewerken.  Drones kunnen worden ingezet om de mestbehoefte, Ph-waarde en mogelijke uitbraak van plagen te monitoren. Soms is er bijvoorbeeld meer mest, kalk of gewasbeschermingsmiddel nodig, soms minder”, zegt Huitema. “Met gebruik van moderne technieken zoals drones en het verbinden van al deze informatie door middel van big data kunnen we revolutionaire resultaten boeken.”

Huitema  steunt de oproep van het Europees Parlement en pleit voor een heldere en eenduidige regelgeving. “Het is goed dat het Europees Parlement zich hierover ook positief uitspreekt, nu komt het erop aan dit waar te maken”, meldt Huitema.

Chip als kenteken

Het Europees Parlement in Straatsburg stemde donderdag in met een voorstel dat drones in de toekomst een chip ingebouwd krijgen, waardoor het makkelijker is schade te verhalen als een drone betrokken is bij een schadegeval. Het voorstel kwam van EU-parlementariër Matthijs van Miltenburg van D66.

Gerelateerde artikelen