Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Pool Agri haalt Kellands-spuit naar Nederland

Pool Agri Import & Export in Vrooms-hoop gaat in Neder­land en Duitsland zelfrijdende Kellands-spuiten op de markt brengen.

Behalve gedragen machines, maakt het bedrijf ook zelfrijders in verschillende varianten. Pool gaat de lichtste, de Agribuggy, nu in Nederland en Duitsland distri­bueren. Deze weegt leeg 4.500 kg en is voorzien van een 2.700 liter tank en een 24 meter aluminium spuitboom. Pool Agri denkt de machine vooral af te zetten op gronden met een geringe draagkracht. Standaard wordt de machine geleverd met twee sets banden: 540/65R24 en cultuur­wielen. De spoorbreedte is afhankelijk van de bandenkeuze tussen 1,5 en 2 meter. De Agribuggy stuurt op alle vier de wielen en je kunt er ook in hondengang mee over het perceel rijden. Op de weg loopt de machine 50 km/h. De cabine is in eigen huis ontwikkeld.

Mechanisch

De Agribuggy heeft een 2,8 liter viercilinder Cummins-motor die 109 kW (148 pk) levert. Opmerkelijk is verder dat de zelfrijder mechanisch wordt aangedreven door een powershiftbak van de Duitse fabrikant ZF. Die bak heeft twee groepen en binnen deze groepen schakelt de bak automatisch tussen vier versnellingen. Standaard is de Agribuggy uitgerust met een Teejet Aeros-touchscreen-terminal met joystickbediening, gps en zeven spuitsecties.