Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Tweedehands trekker klaar maken voor de verkoop

Bij de verkoop van tweedehands machines telt de eerste indruk. Een beetje olie fleurt verbleekte lak al snel wat op, maar het loont om er iets meer geld in te steken. Dat zegt Michael Marx in het Duitse vakblad DLZ Agrarmagazin. Hij heeft van het verkoopklaarmaken van tweedehands trekkers zijn vak gemaakt.

Bij de verkoop van tweedehands machines telt de eerste indruk. Een beetje olie fleurt verbleekte lak al snel wat op, maar het loont om er iets meer geld in te steken. Dat zegt Michael Marx in het Duitse vakblad DLZ Agrarmagazin. Hij heeft van het verkoopklaarmaken van tweedehands trekkers zijn vak gemaakt.

Voor 70 euro per uur inclusief materiaal kunnen boeren hem inhuren. De meeste trekkers zien er voor 500 tot 600 euro weer tiptop uit. Overigens haast hij zich te zeggen dat zo’n poetsbeurt niet alleen zinvol is voor boeren die hun trekker willen verkopen. Het is ook veel plezieriger werken op een trekker die er weer strak uitziet, aldus Marx.

Reinigingstips

In het magazine geeft hij een aantal reinigingstips. Voor de buitenkant adviseert hij de (schone) trekker in te spuiten met een mild reinigingsmiddel en dat 5 tot 10 minuten te laten inwerken. Niet langer, want dan droogt het in. Vervolgens afspuiten met een hogedrukreiniger met warm water. Gebruik daarbij zoveel mogelijk water met een zo laag mogelijke druk. Voor het reinigen van de cabine (vloer en stoel) gebruikt Marx een Tornator Gun. Dit is een reinigingsspuit met reinigingsmiddel op luchtdruk. Met een niet-pluizend microvezeldoekje (maar ook een oude handdoek werkt) kun je vervolgens alle harde kunstofmaterialen afnemen. Voor een mooie glans kun je een siliconenspray gebruiken, maar gebruik dit niet op de vloer: het wordt spekglad. (DLZ Magazin)