Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Kellands komt met nieuwe Multidrive werktuigendrager

Het Engelse fabrikant Kellands toont tijdens Lamma, de tweedaagse mechanisatietentoonstelling in Peterborough, de nieuwe Multidrive M380-4.

De werktuigendragers van het merk doen vaak dienst doet als onderstel voor zelfrijdende spuitmachines. De nieuwe Multidrive is voorzien van een 225 pk Cummins motor. Een krachtbron die meer vermogen en meer koppel levert en tegelijkertijd minder brandstof zou moeten verbruiken. De motor voldoet aan de Stage 4 eisen.

De Multidrive kan 10 ton dragen. Denk aan een 5.000 liter tank van een spuitmachine of een 8 tons mestverspreider. Daarnaast kan hij nog eens 18 ton gewicht trekken bij een snelheid van 50 km/h.

Daarnaast is de cabine stiller dan voorheen en is een nieuwe armleuning geinstalleerd. Daarin is ook het bedieningsconsole geïntegreerd. De joystick laat je schakelen tussen handmatige en automatische transmissie. Tegelijkertijd schakel je er de cruisecontrol mee in. Er is een kleuren display, dat de prestaties van de machine weergeeft. Daarnaast kun je het scherm gebruiken voor de foutdiagnose. De nieuwe Multidrive kan in hondegang rijden.

Camera’s op de neus en achterop de machine moeten meer zicht geven rondom de zelfrijder.