Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Amazone schakelt viervoudige dophouder automatisch

Voor de getrokken UX-serie en de zelfrijdende Pantera-spuiten komt Amazone met een viervoudige dophouder die elektrisch om- en uitschakelt. Met de al van Amazone bekende GPS-Switch is iedere dop apart als sectie te schakelen.Door het schakelen in secties per dop, is te werken met kleine secties van bijvoorbeeld 50 cm. Vanuit de cabine kan de chauffeur kiezen met welke van de vier doppen hij wil spuiten, maar de spuit kan de doppen nu ook automatisch selecteren. Met GPS-Switch kunnen de doppen overigen ook bij het bereiken de kopakker automatisch worden uitgeschakeld.

Automatische selectie doppen

Als per dop in de isobus-bedieningsterminal is ingegeven wat het optimale drukbereik is, kan AmaSelect zelf de juiste dop kiezen of zelfs een tweede dop bijschakelen als een dop buiten zijn optimale drukbereik wordt gebruikt.Ook zijn secties met een willekeurig aantal doppen in te stellen. Dat kan interessant zijn als je werkt met meerdere rijpadensystemen met verschillende afstanden. Denk aan loonwerkers. De doppenschakeling is zo aan te passen aan de gewenste werkbreedte.

AmaSelect

Wie kiest voor AmaSelect op zijn spuit, krijgt er ook LED-verlichting per dop bij en het zogenoemde DUS pro. DUS pro is een hoge druk recirculatiesystemen dat bij uitgeschakelde doppen ontmenging, verstopping en afzetting moet voorkomen.De laatste optie is een verschoven set spuitleidingen. Dan wordt met een onderlinge afstand van 25 cm tussen de doppen gespoten. De spuithoogte zou dan zelfs onder de 50 cm kunnen komen. Voor toediening van grote hoeveelheden spuitvloeistof kan deze variant worden voorzien van Highflow.20160223_Amazone_Amaselect_sectieafsluiting_2 20160223_Amazone_Amaselect_sectieafsluiting_1