Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Spuitboom van kunststofvezel van King Agro

‘An impressive bit of gear’, oordeelt het Australische vakblad Farming Ahead over de spuitboom van koolstofvezel van King Agro. De 36 meter brede spuitboom weegt inclusief spuitleiding dophouders en doppen slechts 424 kg.

King Agro is vooral groot geworden als fabrikant van masten voor snelle wedstrijdjachten. Twee jaar geleden op Agritechnica waren de bomen te zien op een zelfrijdende spuit van PLA. En vorig jaar werd bekend dat King Agro een samenwerkingsverband aangaat met John Deere, die de spuitbomen van koolstof­vezel op zijn zelfrijdende spuiten gaat aanbieden.

Protec Ag

Met een gewicht van ruim 400 kilo weegt de boom ongeveer een derde van een stalen boom met dezelfde breedte. En dat valt ook bij Australische boeren in de smaak, aldus Farming Ahead. Protec Ag, de Australische importeur van King Agro heeft in Australië al een aantal spuitbomen van koolstofvezel geleverd op een zelfrijdende Miller- en John Deere-spuitmachines.

Behalve het lage gewicht wordt de tweecomponenten-reparatiekit, waarmee je relatief kleine schades kunt repareren, genoemd als pluspunt. (Farming Ahead)