Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Evers levert kunststof Orion-ringen

Fabrikant van grondbewerkingswerktuigen Evers Agro breidt zijn assortiment Orion-ringen uit met varianten van kunststof. De rol is lichter in gewicht dan de traditionele Orion-ringen van gietijzer. Ook koeken de kunststof ringen niet aan onder natte omstandigheden.

Fabrikant van grondbewerkingswerktuigen Evers Agro breidt zijn assortiment Orion-ringen uit met varianten van kunststof. De rol is lichter in gewicht dan de traditionele Orion-ringen van gietijzer, zo geeft de fabrikant aan. Ook koeken de kunststof ringen niet aan onder natte omstandigheden.

Evers Agro heeft de gietijzeren Orion-rol sinds 2011 in het programma. Kenmerk is volgens de fabrikant een optimale verkruimeling en het feit dat de wals de grond goed vastlegt. Nadeel zijn het hoge gewicht en het gegeven dat de wals met Orion-ringen snel volloopt onder natte omstandigheden. De kunststof variant lost beide problemen op.

Aandrukpunten

De Orion-ringen hebben een hellende hoek met gewelfde aandrukpunten die zorgen voor een optimale structuur van het zaaibed. De rollen hebben veel contactpunten per vierkante meter. Juist deze contactpunten zorgen voor een goede verkruimeling. De wals met de ringen legt de bovenlaag wat grover weg dan de laag eronder, iets dat bodemerosie na een flinke bui tegengaat.

Volgens Evers Agro zijn kunststof Orion-ringen zeer slijtvast. Evers Agro levert de rollen met een enkele of een dubbele rij ringen met een diameter van 47, 59 of 71 cm.