Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Wegen met trekhaak

Digi-Star introduceert een Scharmüller K80-trekhaak met weegcel. Het monteren van een weegsysteem op een enkel-as, tandem-as of drie-assige aanhangwagen is met daarmee een kwestie van de trekhaak vervangen.De weegcel zit in het gegoten deel tussen de kogel en de flens. De flens meet 145 maal 145 mm of 160 maal 160 mm.

Tüv

De Scharmüller K80 past op een kogel van 80 mm en is Tüv-gecertificeerd voor gebruik bij snelheden boven 40km/h met een oplegdruk van 4.000 kg. De wegende trekhaak is ook leverbaar met trekoog, maar dan mist de Tüv-certificering. Bovendien zou het weegsysteem dan minder precies zijn vanwege de ruime speling.

Inregelen

Voor nu is de wegende Scharmüller K80-trekhaak alleen verkrijgbaar via Digi-Star. Voor fabrikanten is de trekhaak beschikbaar als OEM-onderdeel. De K80 is te combineren met recent uitgeleverde Digi-Star-weegindicatoren en zou aan isobus voldoen. Inregelen van het systeem gaat door telkens een bepaalde bekende massa in de aanhanger te plaatsen volgens een meegeleverd protocol.Digi-Star, met een vestiging in zowel het Limburgse Panningen als in de VS , is een onderdeel van Topcon en met name bekend van de weeg- en managementsystemen voor ruwvoer.