Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

DJI werkt aan uitgebreid netwerk voor landbouwdrones

DJI, de Chinese dronefabrikant , wil in het thuisland het gebruik van drones in de landbouw bevorderen. Daarvoor gaat het bedrijf 10.000 mensen trainen en bijna 100 servicecenters uit de grond stampen. Alles is gericht op de uitbreiding van het netwerk en het slagen van de landbouwdrone.

DJI, de Chinese fabrikant van drones, wil in het thuisland het gebruik van drones in de landbouw bevorderen. Daarvoor gaat het bedrijf 10.000 mensen trainen en bijna 100 servicecenters uit de grond stampen. Alles is gericht op de uitbreiding van het netwerk en het slagen van de landbouwdrone.

In november 2015 maakte DJI bekend dat het met een landbouwdrone op de markt zou komen. De zogenoemde Agras MG-1 moet het de akkerbouwers makkelijker gaan maken, al kost dat wel dan wel zo’n 14.000 dollar. Cao Nan, verkoopdirecteur van DJI vertelt: “Onze drone heeft een tank met een inhoud van 10 liter. Daarmee kan het vier hectare per uur bespuiten.” In tegenstelling tot de DJI consumentendrones is de MG-1 geen quadcopter maar een octocopter. Hij heeft dus acht propellors. Onder vier daarvan is een spuitdop geplaatst.

Subsidie voor drones

De Chinese overheid speelt DJI in de kaart door subsidies ter bevordering van het dronegebruik in de landbouw te geven. Bovendien is er volgens DJI  erg veel ruimte voor groei. Op dit moment zijn er zo’n 4.000 landbouwdrones in gebruik in China.