Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Massey Ferguson komt met een eenvoudige 6700-trekkers

Trekkerbouwer Massey Ferguson introduceert de 6700-serie nu ook in Europa. Een serie die vooralsnog uit twee eenvoudige trekkers bestaat van 120 en 130 pk. Eenvoudig, want ze zijn voorzien van een mechanische versnellingsbak met 12 versnellingen voor- en achteruit.

Trekkerbouwer Massey Ferguson introduceert de 6700-serie nu ook in Europa. Een serie die vooralsnog uit twee eenvoudige trekkers bestaat van 90 en 97 kW (120 en 130 pk). Eenvoudig, want ze zijn voorzien van een mechanische versnellingsbak met 12 versnellingen voor- en achteruit.

Deze trekkers uit de 6700-serie sluiten aan op de al eerder geïntroduceerde 4700– en 5700-serie. Allemaal trekkers uit de zogenoemde wereld-trekkerserie van Massey Ferguson. De trekkerbouwer introduceert de nieuwe 6712 en 6713 in Europa tijdens de TechAgro in het Tsjechische Brno. Deze landbouwbeurs vindt deze week plaats. In Zuid-Amerika waren de modellen – vaak in een iets meer luxe uitvoering – al langer te koop.

5.200 kg tillen

De twee eenvoudige trekkers die in Europa aan de man worden gebracht zijn uitgerust met cabine en worden gebouwd in het Franse Beauvais. De trekkers hebben een wielbasis van 2,50 meter en de hef kan tussen de kogels 5.200 kg tillen. Ze halen hun vermogen uit een Agco Power 4,4 liter motor met SCR. Je moet dus AdBlue tanken. De mechanische versnellingsbak heeft standaard een mechanische shuttle om voor- en achteruit te schakelen. Een elektromechanische powershuttle is een optie.

Zo’n eenvoudige trekker zonder powershift lijkt vooral interessant voor bedrijven in het Oosten van Europa. Niet voor niets stelt Massey Ferguson hem voor tijdens Techagro in Tsjechië. Wat denkt u? Zijn dergelijke trekkers geschikt en interessant voor de Nederlandse akkerbouwer? – Gertjan Zevenbergen