Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Nieuwe coating voor Kongskilde ploegschaar

De Deense fabrikant Kongskilde voorziet sinds februari 2016 zijn ploegscharen met een speciale EasyClean-coating. Deze coating verdwijnt snel van de schaar waardoor het werktuig de bewerking, zo snel mogelijk, goed uitvoert.

De Deense fabrikant Kongskilde voorziet sinds februari 2016 zijn ploegscharen met een speciale EasyClean-coating. Deze coating verdwijnt snel van de schaar waardoor het werktuig de bewerking, zo snel mogelijk, goed uitvoert.

Een ploeg voert zijn bewerking het beste uit zodra de verf van de schaar is en het oppervlak glad is. Na een paar keer ploegen is dit het geval. Kongskilde versnelt dit proces door de voorkant van de scharen te voorzien van een speciale coating. Deze nieuwe coating bestaat uit twee lagen en laat los zodra de ploeg voor de eerste keer de bodem ingaat. De bodem verontreinigt niet, omdat de coating biologisch afbreekbaar is.

Roest

Maar waarom spuit de fabrikant zijn scharen als de verf toch gelijk loslaat? Dat is ervoor om roestvorming op de scharen te voorkomen tijdens transport en opslag bij de dealer. De fabrikant spuit de ploegscharen in de fabriek in Överum, daar waar alle ploegen van Kongskilde gebouwd worden. Ook de losse onderdelen spuit de fabrikant in de nieuwe coating.

Gerelateerde artikelen