Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

John Deere R900i onder de loep

De opvolger van de John Deere 800-serie, de R900i-serie, werd in 2013 geïntroduceerd. “Met één terminal en joystick is de cabine lekker opgeruimd”, zeggen gebruikers Harry en Frank Kremer in vakblad LandbouwMechanisatie.

De R900i is leverbaar in drie uitvoeringen met een 4.400, 5.200 of 6.200 liter tank. De machine is langer dan het 800-model en ook de druppelvormige tank is iets langer. De bomen en ophanging zijn grotendeels gelijk gebleven, de grootste wijziging is de geheel herziene bediening. Ook beschikt de machine nu standaard over fuseebesturing.

In het meinummer van vakblad LandbouwMechanisatie laten drie gebruikers weten wat ze van de John Deere R900i vinden. Akkerbouwer Jeroen van Hijfte uit IJzendijke bijvoorbeeld: “Groot pluspunt is de grote tank en het lage zwaartepunt. Bij 50 km/h op de weg is dat een must. De machine spuit tussen 3.500 en 4.000 hectare per seizoen.” Het verhaal over de John Deere veldspuit, de mening van drie gebruikers en de technische gegevens zijn te lezen in vakblad LandbouwMechanisatie. Bekijk het artikel online >