Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Proefrit Disc-O-Mulch Gold

Het Franse Agrisem bouwt verschillende schijveneggen. Eén daarvan is de 5 meter brede getrokken Disc-O-Mulch Gold. Een machine met een onkruidbord, die voorkomt dat onkruid opnieuw aangroeit. LandbouwMechanisatie bekeek het werktuig in de Zuid-Hollandse klei.

De schijveneg is zwaar – op staal bezuinigde de Fransen niet. Aan het centrale frame zijn zowel links als rechts twee armen bevestigd waaraan de schijven zijn gemonteerd. Aan een derde set van twee armen, achteraan de machine, zit de rol. Met een lange dissel hangt de machine in de trekhaak van de trekker. Een trekbalk in de hefarmen is ook een optie.

Onkruidbord

[meerinvakbladpromo tekst=”Achter de eerste rij schijven hangt een massief bord, de kluitenbreker. Dit is een van de meest opmerkelijke onderdelen van de machine. Het bord breekt de opgeworpen kluiten en ontdoet onkruidwortels van aanhangende grond. Daardoor groeit het niet meer aan. Aan een enkel plantje hangt nog altijd een kluit aan de wortels. Die kan dus weer aangroeien. Wilt u weten waarom er een 21ste schijf aan de linkerkant van de machine zit en hoe de machine presteert? Een verslag van de proefrit is te lezen in vakblad LandbouwMechanisatie. Nog geen abonnee? “]