Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Robots strijden tijdens DLG-Feldtage

Tijdens de DLG-Feldtage vorige week hebben robots, gebouwd door studenten uit zeven verschillende landen, het tegen elkaar opgenomen tijdens het Field Robot Event. Disciplines waren onder meer onkruidbestrijding, navigatie en zaaien. Overall winnaar was de Hochschule Osnabrück met de The Great Cornholio.

De robots werden volgens de organisatie onderworpen aan situaties die voor de boer realistisch is. Tijdens de eerste twee rondes moesten de robots laten zien wat ze konden op het gebied van zelfstandig en nauwkeurig rijden.

Onkruidbestrijding

De derde ronde draaide om onkruidbestrijding. Het was aan de robots zelfstandig onkruid tussen de gewassen te vinden en ze te bestrijden zoals een veldspuit dat zou doen. De vierde en laatste opdracht was het van begin tot eind zelfstandig zaaien. Laden bij een vulstation en op de juiste manier planten.

The Great Cornholio van studenten van de Hochschule Osnabrück heeft het het beste gedaan. De robot weegt 25 kg, is cm breed en maakt gebruik van laserscanners en camera’s. De machine zit volgens de studenten nog in de testfase. Meedoen aan het Field Robot Event maakte daar onderdeel van uit.  De technische gegevens van de robot worden niet specifiek vermeld.