Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

ATH 2016: Nieuwe Vervaet Q-serie bietenrooiers

De Nederlandse machinefabrikant Vervaet trekt op AgroTechniek Holland de aandacht met de nieuwe Q-serie bietenrooiers. De fabrikant verbeterde de gewichtsverdeling, gebruikte betere staalsoorten en past de reinigingsmethode aan op de grondsoort.

De Nederlandse machinefabrikant Vervaet trekt op AgroTechniek Holland de aandacht met de nieuwe Q-serie bietenrooiers. De fabrikant verbeterde de gewichtsverdeling, gebruikte betere staalsoorten en past de reinigingsmethode aan op de grondsoort. Door de bunker boven de achteras te plaatsen verdeelt het gewicht beter over beide assen. Verder plaatste de fabrikant de motor achter de achteras. Deze motor ligt in de breedte. Dankzij de grote motorkap kun je overal goed bij komen, aldus de fabrikant.
De nieuwe Vervaet Q-serie.

Banden

De rooier is verkrijgbaar met twee verschillende bunkergroottes; 15 of 20 ton. De kleine variant weegt leeg 24,5 ton. De achterwielen zitten dicht bij elkaar. Deze wielen rijden in een ander spoor dan de voorwielen. De bodem wordt hierdoor gelijkmatig aangedrukt. De voorwielen kunnen vervangen worden voor tracks. De vooras hoeft hiervoor niet aangepast te worden.
Alle wielen lopen in een ander spoor.

Rooi-unit

De vooras kan pendelen. Door middel van een hellingshoeksensor past de machine de hoek van de machine aan. In heuvelachtige gebieden blijft de rooi-unit hierdoor parallel aan de bodem. De fabrikant paste ook de frameconstructie van de rooi-unit aan. De chauffeur heeft vanuit de cabine beter zicht op de bieten. De loofklapper is wel gelijk gebleven.
De fabrikant paste de constructie van het frame aan.

De vooras kan pendelen.

Reiniging

De fabrikant heeft voor klei- en zandgrond een andere reinigingsmethode. De rooier voor kleigrond beschikt over zes zonnewielen. Bij de rooier voor zandgrond zijn de laatste twee zonnewielen vervangen voor een transportband. De bieten zijn na het vierde wiel schoon genoeg. Om onnodige beschadigingen aan de bieten te voorkomen, voert een transport de bieten af.
Bij de rooier voor zandgrond zijn de laatste twee zonnewielen vervangen voor een transportband.

De motor is achter de achteras geplaatst.

Gerelateerde artikelen