Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

ATH 2016: New Holland primeur – Big Baler 1290 Plus

Machinebouwer New Holland toont tijdens Agrotechniek Holland de Big Baler 1290 Plus. Het is de opvolger van de Big Baler 1290. Grootste verschil? Zijn lange perskanaal.

Het perskanaal van de 1290 Plus grootpakpers is 80 cm langer dan van zijn voorganger. In combinatie met een verzwaarde plunjer moet dat een 10 procent hogere persdichtheid en een betere baalvorm opleveren.

Langere pers

De pers is dus ook langer geworden. New Holland plaatste het wielstel, wat een tandemstel of een enkele as kan zijn, wat verder naar achteren. Tegelijkertijd werd de pers breder. Was de oude 2,55 meter, de nieuwe is 2,80 meter breed. Er is vooral meer ruimte tussen het perskanaal en de touwkast ontstaan. Dat maakt het reinigen van het perskanaal eenvoudiger.

Hydraulische pakuitdrukker

Ook vernieuwde New Holland de pakuitdrukker. Een hydraulische cilinder duwt de pak nu naar buiten.  Verder is de pers voorzien van schrapers op de rotor die het aankoeken van silage moet voorkomen.

Vulslagen

Intellicruise is een optie. Daarbij kan de pers de trekker aansturen. Wordt het zwad zwaarder dan gaat de trekker langzamer rijden. Ook is het aantal vulslagen per pak in te stellen van 28 tot en met 32, zodat dit altijd constant is.

Duurder

De Big Baler 1290 Plus is 3,5 procent duurder dan zijn voorganger en komt compleet met gestuurde tandem, een vochtmeter en weeginrichting op 180.000 euro.

Gerelateerde artikelen