Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Claas vernieuwt Nexos 200-serie

Trekkerfabrikant Claas heeft de Nexos 200 serie vernieuwd. De serie bestaat uit 14 modellen met vermogens van 55 tot 82 kW (75 tot 112 pk). De modellen zijn uitgerust met FPT- 4 cilinder motoren, die voldoen aan de Stage 3B emissie-eis.

De 200 serie bestaat uit de VE,VL en F modellen. De breedte van de VE variant begint vanaf 1,0 m, gevolgd door de VL variant met een breedte van 1,26 m. De F variant voor gebruik in boomgaarden is beschikbaar in de breedte 1,45 m. De afstand voor de vooras is verkleind met 88 mm en de wielbasis is verlengd met 55 mm.

Drie oliepompen

Er is een nieuw model mechanische transmissie leverbaar voor de Nexos met 24 versnellingen voor- en achteruit in combinatie met elektronische omkeerinrichting. De Nexos is uitgevoerd met drie oliepompen, een oliepomp van 60 l/min voor de toevoer van de hydraulische componenten. De tweede oliepomp van 60 l/min is voor de maximaal vier hydraulische ventielen, met keuze uit mechanisch of elektrisch. Voor de hefinrichting wordt een 27 l/min pomp toegepast. Voor de frontaftakas is optioneel een 540 eco toerental aftakas leverbaar. De nieuwe Nexos serie gaat in het voorjaar van 2017 in productie.