Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Massey Ferguson introduceert automatische topstang

Trekkerbouwer Massey Ferguson komt met Dynamic Top-Link Control, een topstang die zijn lengte automatische aanpast aan de hoek die een machine met de grond maakt. MF ontving er een eervolle vermelding voor van de Franse landbouwbeurs Sima.

Tijdens het werk kan de hoek die een werktuig met de grond maakt veranderen. Denk maar eens aan een kunstmeststrooier. Zodra die leeg raakt zal de afstand tot de grond groter worden. Daardoor komen de strooischijven hoger en zal de strooibreedte ook groter worden. Met als gevolg dat de verdeling van de kunstmest over het perceel niet constant is. Maar ook bij diepere grondbewerking kan de hoek van de machine veranderen als een trekker bijvoorbeeld een heuvel op rijdt.

De dynamische topstang van Massey Ferguson past automatisch zijn lengte aan. Daarvoor zijn op de trekker en op de machine hoeksensoren gemonteerd, zo geeft Massey Ferguson aan. Ze zorgen ervoor dat de machine altijd horizontaal aan de grond blijft. De lengte van de  topstang wordt continu en automatisch aangepast.

Gerelateerde artikelen