Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Downs bouwt stortbak en overlaadwagen ineen

Is het een stortbak? Is het een overlaadwagen? De Franse fabrikant Downs die de combimachine in elkaar heeft geschroefd, geeft uitsluitsel: het is een stortbak én een overlaadwagen ineen.

Is het een stortbak? Is het een overlaadwagen? De Franse fabrikant Downs die de combimachine in elkaar heeft geschroefd, geeft uitsluitsel: het is een stortbak én een overlaadwagen ineen.

Op de Belgische aardappelvakbeurs Interpom was het prototype van de combinatiemachine voor het eerst te zien.

Mogelijkheden te over met de nieuwe machine van de Britse inschuurspecialist Downs. Je kunt haar gebruiken als stortbak bij aflandlevering op de vrachtauto. Om de grond eruit te zeven, is de machine uitgerust met een egelband en een rollenzeef. Voor de aandrijving is een trekker van 100 pk voldoende.

Zet je de bak vlak en schuif je het tandemstel naar achter, dan wordt de stortbak een heuse overlaadwagen met een capaciteit van 20 ton. Je redt het dan niet meer met 100 pk, maar een trekker van 200 pk is dan voldoende, volgens de makers.

Bypass

In het voorjaar kun je de wagen inzetten om de pootmachine te vullen. Via een bypass gaan de aardappelen dan niet over de reiniger, maar komen rechtstreeks vanuit de voorraadbak op de transportband terecht.

Gerelateerde artikelen