Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

DJI-landbouwdrone met meerdere camera’s

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona introduceerde DJI drie nieuwe landbouwdrones. Opvallend is dat je onder de drones twee camera’s kunt monteren.

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona introduceerde DJI drie nieuwe landbouwdrones. Opvallend is dat je onder de drones twee camera’s kunt monteren.

De nieuwe Matrice 200-serie bestaat uit drie modellen: M200, M210 en M210 RTK. De M200 is een basismodel met één camera. Aan de M210 kun je twee camera’s hangen, zoals een Zenmuse XT warmtebeeldcamera. Met de tweede lens kun je eventueel inzoomen om zo een kleiner gebied nauwkeurig te bekijken. DJI

Extra accu

De drones zijn voorzien van een dubbele accu. Hierdoor kun je ongeveer 38 minuten vliegen. Verder zijn de drones waterdicht (IP43). Vliegen tijdens regen of een sneeuwbui is dus mogelijk. Voor transport kun je het frame volledig inklappen. De drone weegt ongeveer 3,8 kilo.

De M210 is ook beschikbaar met een RTK-module. Hierdoor weet je op twee centimeter nauwkeurig waar de drone zich bevindt. Verder kan de drone ook automatisch vliegen via een vooraf ingevoerde route.

Veiligheid

Ook over de veiligheid heeft DJI nagedacht. De nieuwe drones zijn voorzien van AD-B-ontvangers. Hiermee kunnen piloten elkaar volgen. Zodra er een vliegtuig te dicht bij de drone komt, dan word je automatisch gewaarschuwd.

Gerelateerde artikelen