Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

AVR komt met getrokken vierrijige pootmachine

De Belgische machinefabrikant AVR heeft een getrokken vierrijige aardappelpootmachine ontwikkeld. Het bedrijf zegt daarmee tegemoet te komen aan de wens van klanten naar een machine met veel capaciteit.

De Ceres 450 beschikt over dezelfde poottechniek als de Ceres 400-gedragen pootmachine die AVR enkele jaren geleden op de markt bracht. De kiepbunker van de nieuwe getrokken machine is met 3.500 kg aanzienlijk groter. De machine kan ook geleverd worden in een variant voor ruggen op 90 cm. In de voorraadbak kan dan 4 ton pootgoed mee.

In het Zeeuwse Philippine liet AVR een machine zien in combinatie met de eigen GE-Force C-volveldsfrees. De frees en de pootmachine worden aan de voorzijde uit de grond geheven door een hydraulische cilinder op de dissel en aan de achterzijde door de gestuurde wielen hydraulisch naar beneden te duwen, zodat de pootmachine omhoog komt. Deze machine verlangt een vermogen van circa 146 kW (200 pk).

Dissels

De getrokken pootmachine kan geleverd worden met verschillende dissels. De standaard variant heeft een hydraulische topstang. Wil je het poten combineren met GE-Force C-volveldsfrees van de fabrikant dan wordt de dissel voorzien van een doorlopende aandrijfas. Wil je aan de gang met een frees van de concurrentie dan kun je kiezen voor een portaaldissel en kun je de frees in de hef van de trekker hangen.

De Ceres 450 is verkrijgbaar vanaf ruim 52.000 euro. In combinatie met de volveldsfrees van de fabrikant staat de pootmachine in de prijslijst voor een bruto vanafprijs van circa 80.000 euro. 

Gerelateerde artikelen